chevron-left chevron-right

Ersatzteile Lay-Z-Spa Bestway

Ersatzteile Lay-Z-Spa Bestway
Sortieren nach

3 Elemente

pro Seite
Bestway Lay-Z-Spa Malediven HydroJet Pro Liner
-32% hot
Sonderpreis 599,00  Regulärer Preis 879,00 
Bestway Lay-Z-Spa Fernbedienung
34,99 
Sortieren nach

3 Elemente

pro Seite

Dit zijn de belangrijkste bubbelbad onderdelen die je kunt vervangen

Wanneer je al langer een bubbelbad hebt, kan het voorkomen dat je de bubbelbad onderdelen wel eens moet vervangen. Na een tijdje kunnen deze namelijk gaan slijten, waardoor ze minder goed werken óf ze kunnen opeens kapot gaan. Het is dan belangrijk dat je de juiste bubbelbad onderdelen aanschaft om ze te vervangen. Hier lees je alles over de belangrijkste bubbelbadonderdelen en hoe deze werken.

 

Bubbelbad onderdelen voor verschillende baden

Ieder bubbelbad is net iets anders en de onderdelen ervan zullen er dan ook anders uitzien. Wanneer het aankomt op bubbelbaden heb je twee grote verschillen. Je hebt vaste bubbelbaden en opblaasbubbelbaden. Het vaste bubbelbad is ingebouwd of staat op een vaste plek en is meestal gemaakt van harde materialen zoals plastic. Een opblaasbubbelbad moet eerst opgeblazen worden. Je kunt deze wel voor een langere tijd buiten laten staan. In periodes wanneer je het bad niet gebruikt, kun je deze leeg laten lopen en opbergen. Voor een opblaas bad heb je ook een luchtpomp nodig waarmee je het bad snel kunt opblazen.

 

De circulatiepomp

De circulatiepomp is misschien wel een van de belangrijkste bubbelbad onderdelen. Deze pomp pompt namelijk al het water rond in het bubbelbad. Hierdoor beweegt het water en kan het door de leidingen heen lopen. Ook pompt deze pomp het water langs het filter. Zonder een circulatiepomp zal je bubbelbad dan ook niet goed werken. Wanneer je de circulatiepomp vervangt, moet je goed letten op de aansluitingen en de afmetingen. Je wilt namelijk dat de nieuwe pomp direct op de leidingen passen. Ook moet de pomp in een bepaalde ruimte in het bad passen. Koop dus een nieuwe pomp die ongeveer even groot is als de oude.

 

Een massagepomp

Naast de circulatiepomp heb je ook de massagepomp. Deze pomp creëert de harde stralen water die door de jets heenkomen. Dir zorgt voor een heerlijke massage als je in het bubbelbad zit. De massagepomp is versleten als de massagestralen minder krachtig zijn dan voorheen. Je kunt deze dan ook vervangen door een nieuwe. Let hierbij ook goed op de aansluitingen en grootte van de pomp. Een massagepomp heeft soms ook verschillende standen. Hiermee kun je aangeven of de stralen harder of zachter kunnen. Wanneer je nieuwe bubbelbad onderdelen koopt, moet je hier zeker ook rekening mee houden.

 

De heater

De heater is een belangrijk onderdeel. De heater verwarmt namelijk al het water in het bad, waardoor het bubbelbad altijd een aangename temperatuur heeft. De circulatiepomp pompt het water rond en laat deze langs de heater gaan. De heater geeft dan de juiste hoeveelheid warmte af aan het water. Je merkt dat de heater niet meer goed werkt als het water niet meer goed opwarmt. Wanneer je een heater vervangt, moet je opletten dat de nieuwe heater dezelfde aansluitingen heeft. Ook is het handig om een heater met hetzelfde aantal kW’s te kopen. De heater zal dan op dezelfde manier als voorheen werken.

 

Spa blowers

Een bubbelbad is natuurlijk niks zonder bubbels. Daarom is de spa blower een van de belangrijkste bubbelbad onderdelen. De spa blower blaast eigenlijk lucht in het water waardoor de bubbels ontstaan. Doordat de circulatiepomp en massagepomp het water in beweging brengen, zullen de bubbels zich over het hele bad verspreiden. Je merkt snel wanneer de spa blower kapot is; er zullen dan geen bubbels meer ontstaan. Bij het vervangen van een spa blower wil je er een uitkiezen met hetzelfde vermogen als die je al hebt.

 

Waterjets

Zoals al benoemd is, heb je een massagepomp nodig om harde stralen water te creëren. Het water dat door de pomp terug het bad in gespoten wordt, komt door de waterjets heen. De jets zijn vaak gaten in de zijkant van het bad die ervoor zorgen dat het water in een straal naar buiten komt. Je hebt verschillende soorten waterjets in verschillende maten. De jets kunnen wel eens verstopt raken door kalk of viezigheid waardoor het water er niet meer goed uit kan. Wanneer je deze vervangt, wil je nieuw jets kopen die precies passen op de plek van de oude jets.

 

De control box

De control box of het besturingssysteem stuurt alle losse onderdelen van het bubbelbad aan. Wanneer de control box het dus niet meer doet, zal geen een onderdeel van de spa het meer doen. De control box moet op verschillende onderdelen aangesloten worden. Het is dus belangrijk dat je de juiste control box aanschaft als deze kapot gaat. Idealiter koop je dezelfde control box als die al in het bubbelbad zat.

 

Display of afstandsbediening

Met een display in het bubbelbad of een afstandsbediening kun je eenvoudig de control box aansturen. Hiermee bepaal je dus hoe warm het water is, hoe hard de stralen zijn en welke verlichting er aan moet. Het display of de afstandsbediening zijn eenvoudig in het water te gebruiken waardoor je de instellingen op ieder moment kunt aanpassen.

 

Accessoires voor het bubbelbad

Naast de technische bubbelbad onderdelen, kun je ook veel leuke en handige accessoires voor het bad kopen. Denk bijvoorbeeld aan een afdekzeil waarmee je vuil buiten houdt als je het bad niet gebruikt. Wanneer je een hoger bubbelbad hebt, kun je ook een handig opstaptrapje kopen. Hiermee kun je makkelijk in en uit het bad komen. Met deze accessoires maak je het bubbelbad nog comfortabeler waardoor je nog meer kunt genieten!

 

Welke spa wisselstukken moet je kopen?

Als een van de bubbelbad onderdelen kapot gaat, wil je een goede vervangen vinden. Maar kun je zomaar spa wisselstukken van ieder merk kopen of moet je precies dezelfde kopen als die er al inzitten? Dit verschilt erg per bubbelbad en onderdeel! Bubbelbad onderdelen zoals filters of pompen kunnen in verschillende bubbelbaden gebruikt worden, zolang ze goed aangesloten kunnen worden. Als je twijfelt is het altijd goed om dezelfde bubbelbad onderdelen van hetzelfde merk te kopen. Je weet dan zeker dat dit onderdeel in het bubbelbad past.

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen