chevron-left chevron-right

Spa-Filter

Spa-Filter
Sortieren nach

7 Elemente

pro Seite
Intex VALUE PACK 12 St. Pure Spa Filterpatrone Typ S1
-50% hot
Beste Wahl
Sonderpreis 29,99  Regulärer Preis 59,94 
Bestway Lay-Z-Spa VALUE PACK 12 Stück. Kartuschenfilter VI
-17% hot
Sonderpreis 34,95  Regulärer Preis 41,94 
Intex Pure Spa Filterpatrone Typ S1 - Duo-Pack
9,99 
BSI Filterreiniger 1 L
5,99  Ab 4,19 
Intex Pure Spa Filterpatrone Typ S1 - 6er Pack
-43% hot
Sonderpreis 16,95  Regulärer Preis 29,97 
Bestway 2er-Pack Filterpatronen für Lay-Z-Spa
6,99 
Bestway Lay-Z-Spa SMART PACK 6-tlg. Patronenfilter Typ VI
18,95 
Sortieren nach

7 Elemente

pro Seite

Een bubbelbad houd je schoon en veilig om te gebruiken met een bubbelbad filter

Wanneer je een bubbelbad of spa koopt, wil je hier zo veel mogelijk van kunnen genieten, maar heb je ook al goed over het bubbelbad filter nagedacht? Het filter voor het bubbelbad is namelijk erg belangrijk om het bad schoon te houden zodat je het lekker kunt blijven gebruiken. Welk bubbelbad filter heb je nodig? Hoe moet je deze schoonmaken? En hoe vaak moet je deze vervangen. Lees verder om erachter te komen!

 

Wat doet een bubbelbad filter?

In een losstaand bubbelbad gebruik je voor een bepaalde tijd hetzelfde water. Het is daarom erg belangrijk om dit water schoon te houden, zodat je veilig in het bubbelbad kan. Een bubbelbad filter zorgt er eigenlijk voor dat vuildeeltjes uit het water gefilterd worden. Deze deeltjes komen van mensen af die het water ingaan of van buitenaf. Het water in het bubbelbad wordt constant rondgepompt door het filter heen. Het filter houdt dan alle vuildeeltjes tegen, zodat alleen het schone water weer terug het bubbelbad ingaat. Zo is het water waar je inzit constant schoon.

 

Filter gebruiken in combinatie met chloor

Het filter houdt alleen vuildeeltjes tegen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zand of olie dat van het lichaam afkomt. Er kunnen ook bacteriën ontstaan in het bubbelbad. Dit komt omdat het water in het bubbelbad lekker warm is en bacteriën het liefst in warme omgevingen groeien. Bacteriën zijn te klein om door het filter gefilterd te worden. Om deze te doden heb je ook chloor nodig. Als je een bubbelbad met een zoutwatersysteem hebt, kun je ook zout gebruiken. De combinatie van het bubbelbad filter en de chemicalíën zorgen er dus voor dat het water schoon blijft waardoor je het water meerdere keren veilig kunt hergebruiken.

 

Het filter reinigen

Wanneer je het filter gebruikt, zullen er snel vuildeeltjes inkomen. Wanneer je deze te lang laat zitten, kan het filter verstopt raken. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor vieze geurtjes. Het is dus erg belangrijk om het bubbelbad filter te onderhouden en te reinigen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo zijn er verschillende schoonmaakmiddelen waarmee je het filter kunt reinigen. Er zijn schoonmaakmiddelen die je direct op het filter kunt spuiten. Voor een grondige reiniging kun je het beste het filter uit het bad halen en deze laten weken in een speciaal reinigingsmiddel. Wanneer je het bubbelbad vaak gebruikt, wil je eigenlijk iedere week het filter schoonmaken. De snelste manier is met een speciale filterkam. Je kunt deze aansluiten op een tuinslang waardoor je alle viezigheid uit het filter kunt spuiten. Om het bubbelbad filter optimaal te onderhouden, kun je het beste een combinatie van een filterkam en schoonmaakmiddel gebruiken.

 

Hoe vaak vervang je het filter?

Ondanks dat je het filter goed reinigt, zul je het filter toch af en toe moeten vervangen. Je merkt dit wanneer het filter niet meer goed schoon te krijgen in. Wanneer dit het geval is, zul je het filter zeker moeten vervangen. Het is echter beter om dit nog regelmatiger te doen. Bij vaak gebruik vervang je het filter ongeveer één keer per maand. Wanneer je het bubbelbad niet zo vaak gebruikt, is een keer in de 2 tot 3 maanden ook voldoende. Het is vooral belangrijk om het filter goed in de gaten te houden. Merk je dat deze niet meer goed werkt of niet meer goed schoon te krijgen is? Vervang het filter dan eerder.

 

Waarom het filter vervangen?

Je kunt een filter niet eindeloos blijven reinigen. Op een bepaald moment zal het filter gaan slijten, waardoor deze minder goed werkt. Je zal dan gaan merken dat het filter minder vuildeeltjes tegenhoudt en het bad dus viezer wordt. Ook komt er olie en vet in het filter dat lastig is om weg te halen. Hierom is het belangrijk om het filter regelmatig te vervangen.

 

Iedere spa heeft zijn eigen richtlijnen

Iedere spa of bubbelbad zal er net iets anders uitzien, zo ook het filter. Het is daarom belangrijk om de richtlijnen van jouw spa of bubbelbad goed door te nemen. Het filter van ieder bad zal bijvoorbeeld op een andere plek zitten of moet op een andere manier verwijderd worden. Het is dus belangrijk om goed te kijken hoe jouw bubbelbad in elkaar zit.

 

Welk bubbelbad filter kopen?

Wanneer je een bubbelbad filter wilt kopen, moet je opletten dat je de juiste koopt. Ieder bubbelbad kan namelijk een ander soort filter hebben. Er is dus niet een standaard filter dat in ieder bad past. Wanneer je een vaste spa hebt, kun je het beste kijken welk filter er in het begin inzat. Je hoeft dan alleen nog maar op zoek naar een filter met dezelfde afmetingen. Bij een opblaasbaar bubbelbad kun je het beste een filter van het desbetreffende merk aanschaffen. Deze passen namelijk precies in het filter van jouw bad.

 

Altijd genoeg filters in huis

Om ervoor te zorgen dat je altijd kunt genieten van jouw bubbelbad is het handig om altijd een voorraadje filters in huis te hebben. Als het nodig is, kun je dan snel het filter vervangen. Je kunt de filters bijvoorbeeld in een groter pak kopen. Je bent dan vaak ook nog eens voordeliger uit. Het onderhoud van jouw bubbelbad of spa wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.

 

Voorkom te veel vet of olie

Een bubbelbad filter kan snel verstopt raken wanneer er te veel vet of olie inzit. Olie en vet komen vaak van de huid van mensen af. Om te voorkomen dat het filter dus snel verstopt raakt, is het slim om jezelf van tevoren af te spoelen voordat je het bad ingaat. Hierdoor blijft het water ook een stuk schoner en hoef je het bad minder vaak schoon te maken. Vermijd bijvoorbeeld ook vettige lotions of zonnebrandcrèmes wanneer je het bubbelbad ingaat.

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen