chevron-left chevron-right

Kartuschen

Kartuschen
Sortieren nach

17 Elemente

pro Seite
Bestway Flowclear VALUE PACK 12 st. Patronenfilter Typ I
-27% hot
Sonderpreis 21,95  Regulärer Preis 29,94 
Bestway Flowclear VALUE PACK 12 st. Patronenfilter Typ II
-17% hot
Sonderpreis 39,99  Regulärer Preis 47,94 
Bestway Flowclear SMART PACK 6 st. Kartuschenfilter Typ III
-17% hot
Sonderpreis 24,95  Regulärer Preis 29,94 
Intex SMART PACK 6 st. Filterpatrone Typ B
-22% hot
Sonderpreis 46,95  Regulärer Preis 59,94 
Bestway Flowclear Kartuschenfilter Typ III
4,99  Ab 4,14 
Bestway Flowclear Kartuschenfilter Typ I - Duopack
Bestway Flowclear Kartuschenfilter Typ II - Duopack
Intex Filterpatrone Typ A
5,75  Ab 2,47 
Intex Filterpatrone Typ B
9,99  Ab 7,79 
Bestway Flowclear SMART PACK 6 st. Patronenfilter Typ IV
-17% hot
Sonderpreis 44,95  Regulärer Preis 53,94 
intex 29007
4,99  Ab 4,49 
Intex Filterpatrone Typ H - Doppelpack
6,99  Ab 4,68 
Intex VALUE PACK 12 St. Filterpatrone Typ H
-33% hot
Sonderpreis 27,95  Regulärer Preis 41,94 
intex 29000
14,95  Ab 7,48 
Intex VALUE PACK 12 St. Filterpatrone Typ A
-57% hot
Sonderpreis 29,95  Regulärer Preis 69,00 
Bestway Flowclear Kartuschenfilter Typ IV
8,99  Ab 7,46 
Intex Filterkartusche Typ A - Packung mit 2 Stück
Nicht lieferbar
-13% hot
Sonderpreis 9,95  Regulärer Preis 11,50 
Sortieren nach

17 Elemente

pro Seite

Filter cartridges

Met filter cartridges zorg je ervoor dat het vuil van het water gescheiden kan worden. Het filteren van het zwembad is belangrijk om het water goed schoon te houden. Vooral wanneer je het zwembad voor een lange tijd wil gebruiken. Allerlei vuil van buiten kan in het zwembad terechtkomen. In het ergste geval kunnen er bacteriën en algen groeien in het water. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het zwembad goed te onderhouden.

 

Verschillende filter cartridges

Wanneer je filter cartridges koopt is het belangrijk dat je juiste koopt voor de pomp. De meeste filterpompen hebben namelijk een ander design en vereisen een andere cartridge. De benodigde cartridge van een model wordt vaak door het merk zelf geproduceerd. Het is daarom aan te raden om alleen cartridges te kopen van het merk van het model zodat je zeker weet dat de nieuwe cartridge past. Als je een filtercartridge wil kopen is het verstandig om meerdere tegelijk te kopen. De meeste filter cartridges zijn te kopen in een voordeel pakket waarbij je meerdere cartridges voor een gunstigere prijs kan aanschaffen. De cartridges moeten ongeveer iedere maand vervangen worden waardoor het handig is om een kleine voorraad bij te houden.

 

Soorten filter mogelijkheden

Om het zwembadwater te filteren heb je in principe twee mogelijkheden waaruit je kan kiezen. De eerste mogelijkheid is het gebruiken van een filterpomp met filter cartridges. Deze pompen zijn compact en relatief goedkoop. De pomp heeft een vrij laag vermogen, maar is goed genoeg om kleinere zwembaden mee te filteren. Tussen deze pompen kan er ook verschillen zitten in het vermogen van de pomp en het model. Om grotere zwembaden te filteren is een filter met filter cartridges meestal niet goed genoeg. Hiervoor zijn er zandfilter pompen die meer vermogen hebben om een grotere hoeveelheid water te filteren. Deze pompen maken gebruik van zand om het water te filteren. De motor en het reservoir worden bij deze pompen meestal gescheiden. Er is dus een apart deel waar het water wordt aangezogen en een apart deel waar het water wordt gefilterd. Dit zorgt ervoor dat de pomp minder compact is, maar daarvoor krijg je wel meer vermogen terug.

 

Onderhoud van de filter

Het onderhoud van een filter hangt af van welke van de twee opties je hebt genomen. Voor de filters die gebruikmaken van filter cartridges moet je natuurlijk de cartridges om de zo veel tijd vervangen. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van hoeveel vuil er uit het water wordt gehaald. Maar over het algemeen bij normaal gebruik van het zwembad moet dit ongeveer iedere maand gebeuren. Op de lange termijn zou je aardig wat geld uit kunnen geven aan het vervangen van de filter cartridges. De zandfilter pompen hebben minder onderhoud nodig. Deze filters kunnen voor een lange tijd blijven draaien zonder onderhoud uit te voeren. Het zand in de filter hoef je maar om de 5 jaar te vervangen. Natuurlijk kan dit ook per situatie verschillen afhankelijk van de hoeveelheid vuil in het water en waarmee je de filter vult. Je kunt namelijk ook glasparels gebruiken in plaats van zand om het water te filteren die effectiever zijn.

 

Hergebruiken van filters

Om kosten te besparen zou je kunnen overwegen om de filters te hergebruiken na een grondige reiniging. Zo hoef je niet iedere maand een nieuwe filter aan te schaffen. Om een filter schoon te maken moet je eerst de filter uit de pomp halen natuurlijk. Vervolgens spoel je al het losse vuil goed weg met water. Het makkelijkste is om een tuinslang te gebruiken. Na het afspoelen van het filter laat je de filter goed opdrogen. Als de filter goed is opgedroogd kan je de kleine deeltjes in het filter proberen te verwijderen met een borstel. Vervolgens kun je de filter ontsmetten door middel van een mengsel met chloor en water. Zorg dat de container met het mengsel groot genoeg is zodat de hele filter ondergedompeld kan worden. De filter laat je in het mengsel voor 3 tot 5 dagen voordat je het eruit kan halen. Als je de filter eruit haalt kun je het overige chloormengsel wegspoelen met normaal water. Het overige chloormengsel in de container of je niet gelijk weg te gooien. Je kunt het namelijk nog gebruiken voor een volgende keer.

 

Extra ontsmetting met zuur

Je kunt de filter na het chloormengsel extra ontsmetten met een zuurmengsel. Nadat de filter weer opgedroogd is kan je water mengen met chloor zuur. Pak een container dat groot genoeg is en vul het voor een tiende met chloor zuur. De overige ruimte vul je op met normaal water. Vervolgens stop je de filter in het zuurmengsel en laat je het een tijdje weken. Je kunt de filter uit het mengsel halen als het mengsel stopt met bruisen. Vervolgens spoel je de filter weer goed schoon en laat je het een tijdje drogen. Ook dit mengsel van zuur en water kun je bewaren voor de volgende keer. Na het drogen is de filter weer klaar voor gebruik.

 

Ontsmetten van het water

Hoewel een filter het meeste vuil uit het zwembad kan halen, kunnen er nog allerlei bacteriën en algen groeien in het water. Het is belangrijk om bacteriën en algen uit het water te halen. Dit kan gedaan worden met ontsmettingsmiddelen. Chloor wordt het vaakst gebruikt als ontsmettingsmiddel. Als je chloor al gebruikt om de filters te reinigen, is het verstandig om ook deze methode te gebruiken voor het ontsmetten van het zwembad. Om het zwembad te ontsmetten moet je eerst de chloorgehalte in het zwembad meten. Dit kun je doen met een elektrische meter of een test strip. Vervolgens kun je extra chloortabletten toevoegen aan het water aan de hand van de resultaten van de meting. Het water kan beter ontsmet worden wanneer er een goede circulatie in het water zit. Als je een filterpomp hebt wordt de circulatie al automatisch geregeld door de pomp. Het circuleren van het water zorgt er ook voor dat het water in beweging blijft. Dit is belangrijk voor het remmen van de ontwikkeling van bacteriën en algen.

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen