chevron-left chevron-right

Reinigungssets

Reinigungssets
Sortieren nach

11 Elemente

pro Seite
Intex Basis-Wartungsset ohne Griff
19,95 
Kokido Kunststoff-Wandhalterung für Griffe inkl. Schrauben (2er Set)
Intex Luxus-Pool-Reinigungsset
39,95 
Bestway Deluxe-Wartungskit
-14% hot
Sonderpreis 59,00  Regulärer Preis 69,00 
Kokido 4-teiliges Poolpflege-Set mit Griff
29,95 
intex 28003
-14% hot
Sonderpreis 29,99  Regulärer Preis 34,95 
Kokido 6-teiliges Schwimmbad-Pflegeset
-30% hot
Sonderpreis 22,95  Regulärer Preis 33,00 
intex 28002
-29% hot
Sonderpreis 19,95  Regulärer Preis 27,95 
Kokido 4-tlg. Poolpflege-Set
-41% hot
Sonderpreis 15,95  Regulärer Preis 26,99 
Bestway Pool-Reinigungsset
39,99 
Kokido Boreal Luxus 7-teiliges Spa-Pflege-Set
-39% hot
Sonderpreis 29,95  Regulärer Preis 49,00 
Sortieren nach

11 Elemente

pro Seite

Alles wat je moet weten over een zwembad reinigingsset

Wanneer je een zwembad aan huis hebt, wil je natuurlijk niet dat deze vies wordt. Daarvoor moet je wel je zwembad op een regelmatige basis onder handen nemen met bijvoorbeeld de hulp van een zwembad reinigingsset. Hoe de reiniging van je zwembad uit moet zien, is afhankelijk van je type zwembad. Je kunt chloor gebruiken, schepnetten, speciale stofzuigers, zwembadrobots of complete schoonmaaksetjes. Dit artikel zal zich focussen op laatstgenoemde categorie: de zwembad reinigingsset.

 

Waarom een zwembad reinigingsset gebruiken?

Ofschoon het wel wat tijd kost om te doen, moet je je zwembad regelmatig schoonmaken. Wanneer je van je zwembad gebruik maakt, verlies je haren, huidschilfers en andere viezigheden zoals bijvoorbeeld zonnebrandcrème in het water. Daarnaast belanden er ook bladeren, zaadjes en insecten in je water. Onderhoud je je zwembad niet, kan het daardoor zijn dat het water groen uitslaat, veroorzaakt door de groei van algen en bacteriën die in het stilstaande water hard groeien. Algen en bacteriën zijn niet gezond voor een mens. Ook een te hoge waarde van cyanide in het water kan het gevolg zijn van slecht onderhoud en deze stof kan voor gezondheidsproblemen zorgen.

 

Tips voor onderhoud aan je zwembad

Wanneer je onderstaande tips met betrekking tot het onderhoud van je zwembad getrouw volgt, dan is de regelmatige schoonmaak lang zoveel werk niet meer. Stap een is te zorgen voor de circulatie van je zwemwater. In bewegend water kan het vuil al gefilterd worden. Circulatie in je zwembadwater krijg je middels een zwembadpomp. Naast circulatie van het water is filtratie van je water ook van belang. Een goede filterpomp filtert efficiënt en effectief zaken als zandkorrels, vuil en zelfs algen en bacteriën uit je water. Afhankelijk van welk zwembadgrootte je hebt, moet je de filterpomp vier á twaalf uur dagelijks aanzetten. Een handmatige schoonmaak kun je toepassen op de delen, waar je filterpomp niet aan kan komen, zoals de zwembadranden. Aan te raden is deze delen wekelijks handmatig schoon te maken.

 

Handmatig reinigen van je zwembad

Bij het reinigen van je zwembad zijn twee factoren van belang: het wateronderhoud en de reiniging van bodem en wanden. Het regelmatig poetsen van wanden en bodem zorgt ervoor dat zich hier geen kalk en vuil op gaat manifesteren. Je kunt dit handmatig doen middels een reinigingsset. Welke onderdelen in een set zitten, kunnen verschillen, dus let voor aankoop altijd op op wat je nodig hebt voor jouw zwembad. Je kunt je zwembad zelf schoonmaken met bijvoorbeeld een wand- en waterlijnborstel, schepnet en bodemborstel. Het wateronderhoud vindt plaats door een goede pomp-/filterinstallatie. Tevens dient het water gedesinfecteerd te worden met bijvoorbeeld chloor of zwembadzout.

 

Basis zwembad reinigingsset

Wat fabrikanten in hun reinigingssetjes meegeven, is afhankelijk van het merk. Een basis zwembad reinigingsset bestaat veelal uit chemicaliën, zoals chloor, PH plus en PH minus. Chloor is een desinfectiemiddel voor het water en houdt de groei van algen en bacteriën tegen. Chloor kan echter pas zijn werk doen, als de zuurgraad van het water in orde is. Dit doe je door de PH-waarde van het water te meten. Bij een schoonmaaksetje worden veelal test strips voor de PH-waarde erbij geleverd. De perfecte PH-waarde van water ligt tussen 7.2 en 7.6. Is deze waarde te hoog, voeg je PH minus aan je water toe. Is deze waterwaarde te laag, dan voeg je er PH plus aan toe.

 

Gebruik van chloor

Wanneer je een goede PH-waarde van het water hebt, dan kun je chloor gebruiken als desinfectiemiddel. Chloor kan in verschillende varianten in je zwembad reinigingsset voorkomen: poeder of tabletten. Hierbij moet je wel ook letten op de chloorwaarde. Deze moet tussen de 1 en 1.5 parts per million liggen. Ben je bang voor jeuk, irritaties aan de huid en rode ogen? Dan kun je ook nog natuurlijk chloor gebruiken, dat gehaald wordt uit zout. Via een zoutwatersysteem kan natuurlijk chloor uit zout gehaald worden. Op die manier ben je van de klachten af en hangt er ook geen chemische geur rond je zwembad meer. Het is ontzettend weinig zout dat je gebruikt voor deze manier van reinigen, waardoor je ook hier geen last van hebt. Een zoutwatersysteem vraagt daarbij ook nog weinig onderhoud.

 

Welke merken van reinigingssetjes zijn er?

Zoals hierboven al vaker naar voren kwam, heb je niet slechts een type zwembad reinigingsset. Alle bekende merken hebben wel hun eigen reinigingsset en sommige in verscheidene uitvoeringen, zoals normaal en deluxe. Bij uitgebreidere pakketten krijg je namelijk ook zaken erbij geleverd om de bodem en wanden van je zwembad te reinigen, zoals schepnetten, schoonmaakborstels, stofzuiger, stofzuigerslang, stofzuigervoet en een telescopische steel. Hieronder volgt een top vijf van de beste reinigingssets en hun merken;

·         Intex zwembad onderhoudsset deluxe

·         Kokido onderhoudsset voor zwembaden tot 7 meter

·         AQS Luxe zwembad schoonmaakset 5 in 1

·         Zwembad Reinigingsset Bestway

·         Deuba® Reinigingsset Zwembad Stofzuiger Borstel Opvangzak Uitschuifbare Stang

 

Belangrijke onderdelen in een zwembad reinigingsset

Hierboven is al kort aan de orde gekomen dat chloor en test strips voor de PH-waarde van het water van belang zijn bij een reinigingsset. Er zijn echter nog meer handige producten, die je goed van pas komen bij de reiniging van je zwembad:

·         Afdekzeil. Aan een afdekzeil zou je niet meteen denken, wanneer je het hebt over de reiniging van je zwembad, maar een afdekzeil voorkomt dat vuil in je water terecht komt en het houdt de zon tegen, waardoor algen en bacteriën minder snel kunnen groeien.

·         Voetenbadje. Een voetbad voor je zwembad voorkomt dat je vuil meedraagt het zwemwater in.

·         Schepnet. Het grote vuil kun je middels een schepnet uit het water halen. Je hebt twee varianten: met of zonder een vangnet.

·         Borstels en een zeem. Deze artikelen kun je prima gebruiken voor de reiniging van de zijkanten en bodem van je zwembad. Door hiervan gebruik te maken voorkom je kalkaanslag. Wanneer je ze bevestigt aan een telescopische steel, dan kun je ook in de diepere zwembaden overal bij.

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen