chevron-left chevron-right

Staubsauger

Staubsauger
Sortieren nach

21 Elemente

pro Seite
Intex Wiederaufladbarer Staubsauger für Pools und Spas
99,95 
Intex ZR100 kabelloser, wiederaufladbarer Whirlpool- und Poolsauger
 Bestway Flowclear AquaSweeper Schwimmbadreiniger
-29% hot
Sonderpreis 69,95  Regulärer Preis 99,00 
Bestway Flowclear AquaCrawl Schwimmbadreiniger
-30% hot
Sonderpreis 34,95  Regulärer Preis 49,99 
Kokido Telsa 30 Wiederaufladbarer Spa- und Pool-Staubsauger
-22% hot
Sonderpreis 109,00  Regulärer Preis 139,00 
Kokido Telsa 50 wiederaufladbarer Poolreiniger
157,95 
Pool Blaster Filter Typ All Purpose Filter Aqua Broom (15,5 x 5,5cm)
-27% hot
Sonderpreis 24,95  Regulärer Preis 34,00 
Pool Blaster Filter Typ Sand- und Schlammfilter Aqua Broom (15 x 5,5 cm)
Kokido Jet Staubsauger-Set mit Stiel 120 cm
9,99 
Kokido extrudierter Vakuumschlauch 38 mm Anschluss (11m)
29,95 
Kokido Boreal Spa und Pool Staubsauger
-38% hot
Sonderpreis 54,95  Regulärer Preis 89,00 
Kokido Klassischer flexibler Poolreiniger mit Stahlgegengewichten und Rädern
Kokido Go Vac automatischer Roboter-Poolreiniger
99,00 
Kokido Extrudierter PE-VAKUUMSCHLAUCH 1-1 / 2"- 7M
25,99 
Bestway Flowclear AquaReach wiederaufladbarer Staubsauger für Whirlpools und Schwimmbecken
-30% hot
Sonderpreis 69,95  Regulärer Preis 99,95 
Kokido V-Trap Poolreiniger-Set
42,95 
Kokido Luxuriöser gewichteter Liner mit / Stoßstange
9,99 
Kokido Deluxe Transparenter Gusseiserner Gewichteter Vakuum-Sauger
Kokido Skooba Staubsauger für Poolpumpe
-50% hot
Sonderpreis 19,99  Regulärer Preis 39,99 
Intex Satz mit 3 Abfallbeuteln
9,50 
Sortieren nach

21 Elemente

pro Seite

Alles wat je moet weten over de zwembad stofzuiger

Je zwembad reinigen middels een zwembad stofzuiger? Het klinkt als iets uit Back to the Future, maar er bestaan anno 2022 speciale waterstofzuigers voor in je zwembad. Deze gebruik je vooral voor de reiniging van de wand en bodem van je zwembad. Er zijn verschillende type stofzuigers voor je zwembad op de markt en de grootte en het type zwembad dat je hebt, bepaalt welke stofzuiger je voor je zwembad kunt kopen.

 

Waarom je zwembad reinigen met een zwembad stofzuiger?

Wanneer je je zwembad intensief gebruikt, wordt automatisch het zwembad vies. Je neemt zand en ander vuil het water in. Je laat haren en huidschilfers achter in het water. Maar ook bladeren en insecten komen in het water terecht. Maak je je zwembad niet tijdig schoon wordt je water groen. Dit is een teken dat algen, bacteriën en schimmels groeien in je zwembad, die gezondheidsproblemen bij een mens kunnen veroorzaken. Waarom zou je nu een zwembad stofzuiger gebruiken voor een onderhoudsklus? De eerste en belangrijkste reden is vanwege de hygiëne. Met behulp van een stofzuiger haal je toch al veel vuil weg. Een stofzuiger voorkomt daarnaast verwondingen. Stel er zit iets van glas of scherp vuil in het water wat je niet goed ziet tijdens het reinigen? Zo kun je je flink verwonden. Door het zwembad te stofzuigen voorkom je ook insecten, want deze kunnen ook op de bodem van je zwembad vertoeven. Door regelmatig te zuigen, voorkom je ook dat groot puin in de filterpomp terecht komt, waardoor deze zijn werk niet meer kan verrichten. En een filterpomp is van cruciaal belang voor de circulatie van het zwembadwater. De laatste reden is een esthetische reden. Een stofzuiger zorgt voor schone wanden en vloer, wat natuurlijk beter oogt dan een door vuil aangetast zwembad.

 

Wanneer moet je een zwembad stofzuiger gebruiken?

Hoe vaak je jouw zwembad moet stofzuigen, is afhankelijk van een aantal factoren:

·         Hoe vaak gebruik je je zwembad?

·         Dek je je zwembad af, wanneer je deze niet gebruikt?

·         Wat is de grootte van je zwembad en het zwembadoppervlakte?

·         Zijn je filters en systemen in orde?

·         Mag je eten en drinken in de buurt van je zwembad?

 

Tips om niet te vaak te hoeven stofzuigen

Je kunt zelf voorkomen dat je te vaak de zwembad stofzuiger te hand hoeft te nemen. Dek bijvoorbeeld altijd je zwembad af, wanneer je deze niet gebruikt. Een afdekzeil voorkomt al dat insecten en bladeren in je water terecht komen, maar ook zorgt afdekking ervoor dat de zon het water niet al te snel opwarmt wat weer zou kunnen leiden tot de groei van algen en bacteriën. Een tweede tip is niet te eten en drinken in de buurt van je zwembad. Zo voorkom je niet alleen dat viezigheid in het water terecht komt, je voorkomt ook dat glazen breken en gevaarlijke glasscherven in je zwemwater neervallen. Houd je filters goed schoon, waardoor niet zichtbaar vuil al door de filters verwijderd wordt. Zorg tevens voor een douche of voetbad voor het zwembad, zodat vuil al van je afgespoeld wordt voordat je het zwemwater betreedt.

 

De verschillende soorten zwembad stofzuigers

In de inleiding kwam het al kort naar voren, maar er zijn drie verschillende soorten zwembad stofzuigers: de elektrische stofzuigers, de hydraulische zuigers en de automatische. De elektrische stofzuiger werkt op een accu en is uitermate geschikt voor een snelle, handmatige reiniging van je zwembad. Moeilijk bereikbare plekken bereik je middels deze handige zwembad stofzuiger. De accu is oplaadbaar en sommige types werken op batterijen. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor de bodemreiniging van je zwembad, maar kan ook gebruikt worden voor de reiniging van de wanden. Een hydraulische stofzuiger verplaatst zichzelf middels een slimme route. Deze stofzuiger dien je aan te sluiten op de bestaande filterinstallatie van je zwembad. De meeste modellen zijn bedoeld voor het zuigen van je zwembadbodem, maar er zijn een aantal modellen die zelfs de wand meenemen. De automatische stofzuiger reinigt je zwembad geheel automatisch. Je zet het apparaat aan en binnen een a drie uur is je hele zwembad inclusief wanden gereinigd. Dit type stofzuiger is vooral geschikt voor bouwkundige zwembaden. 

 

En de winnaars zijn

Er zijn zoveel verschillende uitvoeringen en merken van zwembad stofzuigers op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is begrijpelijk. Vandaar dat hieronder een top tien volgt van de beste zwembad stofzuigers van het moment. Hierbij wordt ook benoemd of deze zuiger valt onder de elektrische, automatische of hydraulische zwembad stofzuigers.

·         Kokido Telsa 90 elektrische zwembad reiniger

·         Kokido Zappy hydraulische zwembadreiniger

·         Kokido Telsa 5 elektrische spa- en zwembad reiniger

·         Fairlocks bodemzuiger

·         Zodiac MX9 hydraulische zwembadreiniger

·         Victor P hydraulische zwembadreiniger

·         Pool Blaster MAX CG LI elektrische zwembad reiniger

·         Pool Blaster MAX LI elektrische zwembad reiniger

·         Ubbink automatische zwembadreiniger met 10 m slang 7500401

·         VidaXL Zwembad reiniger

 

Waarop letten bij aanschaf van een zwembad stofzuiger?

De keuze voor je stofzuiger is een persoonlijke keuze, mede bepaald door het type zwembad dat je hebt. Over het algemeen dien je wel met een aantal zaken rekening te houden voor je een stofzuiger voor je zwembad kunt aanschaffen. Ten eerste moet je al bepalen of je handmatig onderhoud wilt verrichten aan je zwembad of automatisch? Ten tweede moet je met de vraag rekening houden of je jouw stofzuiger kunt aansluiten op de pomp in je filterinstallatie of moet de stofzuiger een eigen opslagbak hebben? Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met je te besteden budget.

 

Hoe werkt een zwembad stofzuiger?

Een stofzuiger voor zwembaden heeft een zuigkracht die krachtig genoeg is om in water te gebruiken. De zuiger zuigt water en vuil op, waar het door een filter gaat, waarna het water terug in het zwembad komt en het vuil in de filter achterblijft. Dit is het basisprincipe van werking die voor ieder type zwembad stofzuiger opgaat. Onderling vind je wel nog verschillen. Een zwembad robot heeft bijvoorbeeld een interne filter en zo ook vele elektrische stofzuigers. Een hydraulische zuiger heeft geen interne filter en moet aangesloten worden op de pomp van je filtratiesysteem.

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen