chevron-left chevron-right

5 conseils pour l'achat de la serre adéquate

calendar 13/04/2021

5 conseils pour l'achat de la serre adéquate

5 conseils pour l

Een serre in de tuin, een glazen of plastieken constructie dat vele voordelen biedt voor je planten en wellicht groenten. Mocht je vergeten zijn wat de voordelen zijn, som ik ze graag nog eens op. Het zorgt voor de bescherming van de planten tegen het weer, de vogels of insecten, zo blijven de plantjes onaangetast. Door een serre kun je het kweekseizoen een maand vroeger starten en langer laten doorgaan en met een serre heb je de kans eens exotisch te gaan, wat dacht je van een bananenplant in eigen tuin? Maar waar moet nu op gelet worden bij het aanschaffen van een serre? Hier volgen 5 tips.

1. Kies de juiste grootte

De grootte van de serre ligt natuurlijk aan de grootte van je tuin. Hoe meer plaats je hebt, hoe groter de serre kan zijn. Het is zo dat een grote serre wat meer voordelen biedt dan een kleine serre. Zo is een grote serre relatief goedkoper per vierkante meter en zorgt een grotere serre voor een meer constante temperatuur, wat beter is voor de plantjes. Natuurlijk gaat het er ook om wat je mooi vindt qua grootte in de tuin, maar mijn advies zou zijn: ga voor de maximaal haalbare grootte, de plantjes gaan je dankbaar zijn.

5 conseils pour l'achat de la serre adéquate 1

2. Kies het juiste materiaal

Qua materiaal wordt er vaak onderscheid gemaakt in kunststof of glas. Kunststof is goedkoper in aanschaf, maar is minder duurzaam en stevig dan glas. Glas is daarentegen duurder in aanschaf, maar zorgt voor meer doorlating van de zonnestralen wat beter werkt voor de plantjes. Kunststof serres zijn hierin dan wel vaak verplaatsbaar, wat weer een voordeel kan bieden om de plantjes af en toe een nieuwe bodem te bieden.

3. Kies het juiste model

De modellen voor serres zijn eindeloos, zo zijn er tunnelserres die rond zijn, of klassieke serres met een puntdak voor in de tuin. Qua model gaat het voornamelijk om smaak, beide serres zorgen er namelijk voor dat al het regenwater of sneeuw netjes naar beneden valt en niet blijft liggen op de serre. Kies een model dat past bij je tuin en bij je eigen voorkeuren!

4. Ga voor kwaliteit

Ook bij serres geldt: goedkoop is duurkoop. Een goedkope serre aanschaffen kan verleidelijk zijn, maar kan ervoor zorgen dat je het jaar erop al een nieuwe moet aanschaffen omdat de serre de sneeuw niet heeft overleefd of is weggewaaid. Zie een serre als een investering voor jarenlang plezier en jarenlange kweek van plantjes en groenten.

5. Wees er snel bij

Serres zijn roofgoed wanneer mensen lentekriebels krijgen. Zorg er daarom voor dat je optijd bent met het uitzoeken van een serre, ze zijn vaak snel weg! Check alvast de webshop van outathome.be om het aanbod te bekijken!