chevron-left chevron-right

Quelle piscine convient le mieux à votre jardin ?

calendar 25/04/2021

Quelle piscine convient le mieux à votre jardin ?

Quelle piscine convient le mieux à votre jardin ?

Tijdens hete dagen in de zomer is een zwembad onmisbaar in de tuin. Natuurlijk kan je naar een openbaar zwembad of een meer gaan, maar hoe fijn is het om vanuit je huis direct een koele duik te nemen. Er zijn tegenwoordig heel veel zwembaden voor in de tuin te koop, maar welke past het best bij je tuin? In deze blog informatie en tips over hoe je dit uitzoekt.

Kies het juiste formaat

In een kleine tuin ga je natuurlijk geen reusachtig zwembad plaatsen. Zoek een zwembad die past bij de grootte van de tuin. Zo zijn er kleine zwembaden voor in de kleine tuin te koop die qua doorsnee nog geen twee meter groot zijn. Mocht je een grote tuin hebben, zijn de opties uitgebreider. Zo zijn er opbouw- en opblaaszwembaden te koop van wel vier bij twee meter. Hier tussenin zit een arsenaal aan zwembad formaten en vormen. Onderzoek zelf een beetje hoeveel ruimte je wilt besteden aan een zwembad in je tuin door eerst te meten voor je een zwembad besteld.

Het zwembad moet ook passen bij het doel, wil je enkel even afkoelen bij hete zomerdagen of wil je baantjes kunnen trekken in het zwembad? Als je voor het eerste kiest, kies dan een klein badje. Wil je echt kunnen zwemmen? Kies dan een groter bad die minstens 80 cm diep is. Het is ook mogelijk een zwembad te laten inbouwen.

Wie gaat erin zwemmen?

Belangrijk te onthouden bij het aanschaffen van een zwembad is wie er in gaat zwemmen. Voor kleine kids is het belangrijk een kinderbadje te kopen, dat geen scherpe randen bevat, een opblaasbaar zwembad is daarom een goede optie. Voor oudere kinderen die goed kunnen zwemmen, of volwassenen is elk ander zwembad prima. Een zwembad geschikt voor senioren zou een zwembad kunnen zijn die wat lager is, bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad van 65 cm hoog.

Waar plaats je het zwembad?

Het zwembad plaats je het best in de zon, zodat je heerlijk in de zon kunt zwemmen. Je kunt het zwembad beter niet onder bomen of vlakbij struiken plaatsen, dit om vuiligheid in het zwembad te voorkomen.

Wat kost een zwembad in je tuin?

Quelle piscine convient le mieux à votre jardin ? 1

De prijzen van een zwembad variëren met het type zwembad dat je koopt. Opblaasbare zwembaden zijn goedkoper dan opbouwzwembaden. Een klein opblaasbaar zwembad geschikt voor kinderen is er al vanaf 15 euro, iets grotere opblaasbare zwembaden variëren tussen de 50 en 150 euro. Opbouw zwembaden liggen hoger qua prijs. Zo is een rond opbouw zwembad van 3 meter doorsnee 179 euro. Hoe groter het model, hoe hoger de prijs. Een opbouw zwembad van bijna 5m2 doorsnee kost bijvoorbeeld 1499 euro. Inbouw zwembaden zijn het duurst in aanschaf, maar kunnen wel het hele jaar blijven staan. Prijzen variëren tussen de 1700 en 3800 euro.

Alle zwembaden bij outathome.be

Bekijk het aanbod en kies een zwembad dat past bij je tuin, doel en budget. Wij verkopen zwembaden die passen bij elk doel en budget, daarnaast leveren we vrijwel altijd binnen 1 tot 3 werkdagen. Mocht je niet uit je keuze komen, dan helpen we je graag mee. We zien je snel!