chevron-left chevron-right

Spa-Reinigung

Spa-Reinigung
Sortieren nach

12 Elemente

pro Seite
Intex ZR100 kabelloser, wiederaufladbarer Whirlpool- und Poolsauger
Aquatural All-In-One Spa Care Set für die Pflege von Whirlpools und Whirlwannen
New hot
-18% hot
Sonderpreis 49,95  Regulärer Preis 60,79 
Aquatural Eur-O-Tabs 200 Gramm Chlortabletten 1kg - für Schwimmbäder
-17% hot
Sonderpreis 14,95  Regulärer Preis 17,99  Ab 13,95 
Bestway Lay-Z-Spa All-in-One-Reinigungsset
24,95 
Kokido Telsa 30 Wiederaufladbarer Spa- und Pool-Staubsauger
-22% hot
Sonderpreis 109,00  Regulärer Preis 139,00 
Kokido Boreal Luxus 7-teiliges Spa-Pflege-Set
-39% hot
Sonderpreis 29,95  Regulärer Preis 49,00 
Kokido Boreal Spa und Pool Staubsauger
-38% hot
Sonderpreis 54,95  Regulärer Preis 89,00 
Kokido saugfähige Seestern-Reinigungsschwämme - 2 Stück
Intex Spa Wartungskit
14,99 
Bestway Flowclear AquaReach wiederaufladbarer Staubsauger für Whirlpools und Schwimmbecken
-30% hot
Sonderpreis 69,95  Regulärer Preis 99,95 
Sortieren nach

12 Elemente

pro Seite

Alle informatie over bubbelbad reiniging op een rijtje

Met een bubbelbad in huis of in de tuin kun je ultiem ontspannen, maar je moet zeker de bubbelbad reiniging niet vergeten. Om lang te kunnen genieten van je bubbelbad is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te reinigen. Wanneer je dit niet doet, kan het water snel vies worden en raken de leidingen verstopt. Wanneer je een spa of bubbelbad aanschaft, is het dus belangrijk om ook de juiste reinigingsproducten te kopen. Hier lees je wat je allemaal nodig hebt voor een goede bubbelbad reiniging.

 

Wat wordt er verstaan onder bubbelbad reiniging?

De bubbelbad reiniging kan opgedeeld worden in twee delen: het onderhoud en de grote schoonmaakbeurten. De grote schoonmaakbeurten gebeuren meestal een paar keer per jaar, afhankelijk van hoe vaak het bubbelbad gebruikt wordt. Hierbij maak je het gehele bad en de leidingen schoon en kun je ook het water verversen. Wanneer je het bubbelbad vaak gebruikt, zul je ook tussendoor het bad goed moeten onderhouden. Ongeveer een keer per week maak je het filter schoon of maak je gebruik van de stofzuiger.

 

Een goed bubbelbad schoonmaakmiddel

Voor een grondige schoonmaakbeurt heb je ten eerste een goed bubbelbad schoonmaakmiddel nodig. Om het vuil uit het bad en de leidingen te halen kun je gebruik maken van een bubbelbad cleaner. Dit is een middel dat door het hele bad gepompt wordt en ook de kalk uit de leidingen kan halen. Je kunt de leidingen namelijk moeilijk met de hand schoonmaken. Een speciaal bubbelbad schoonmaakmiddel is daarom echt noodzakelijk.

 

Filters vervangen

Bubbelbaden maken gebruik van filters om het vuil op te vangen dat in het bad terecht komt. Je dient de filters regelmatig schoon te maken zodat ze niet verstopt raken. Na een tijd zul je merken dat het filter moeilijk schoon te maken is. Op dat moment kun je het filter beter vervangen door een nieuw filter. Het filter zal dan weer veel beter zijn werk kunnen doen.

 

Schoon water in het bad

Wanneer je geen ingebouwd bubbelbad hebt, gebruik je steeds weer hetzelfde water. Dit water wordt wel gereinigd door het filter en het chloor, maar moet nog steeds af en toe vervangen worden. Je zult dit ongeveer eens in de paar maanden moeten doen. Je laat al het oude water dat uit het bad lopen en vervangt het met vers water. Wanneer water lang stil staat, kunnen er namelijk snel bacteriën in groeien. Ook kan het water muf gaan ruiken.

 

Een borstel voor het bad

Voor de tussentijdse bubbelbad reiniging kun je gebruik maken van een speciale borstel voor het bad. Met deze borstel kun je de bodem, de wanden en de zitjes goed schoonmaken. Deze borstel is vooral erg handig wanneer er vieze plekken in het bad zitten. Je kunt deze handmatig dan snel wegschrobben. Het is ook mogelijk om deze borstel vast te maken aan een steel om goed de onderkant te bereiken.

 

Een stofzuiger voor onderwater

Veel vuil in bubbelbaden en zwembaden zal naar de bodem zakken. Dit kun je dus niet makkelijk met een schepnetje verwijderen.  Ook een borstel is niet geschikt om het vuil te verwijderen; met een borstel kun je vooral vlekken verwijderen. Om het vuil daadwerkelijk uit het bad te krijgen, kun je gebruik maken van een onderwater stofzuiger. Deze stofzuigers zuigen al het vuil, zoals zand, op van de bodem. Deze stofzuigers komen vaak met een lange steel zodat je niet zelf het water in hoeft. Ook kun je deze stofzuigers meestal van tevoren opladen, zodat er geen onhandige snoeren aanzitten. Wanneer je merkt dat er bijvoorbeeld veel zand in het bubbelbad komt, kun je de stofzuiger het beste wekelijks gebruiken.

 

Het water schoonhouden

Hierboven is besproken wat je het beste kunt doen voor de bubbelbad reiniging. Dit gaat dus vooral over de reiniging van het bad zelf. Het is echter ook erg belangrijk om het water goed schoon te houden en te onderhouden. Naast het vervangen van het water zijn er nog veel meer belangrijke aspecten.

 

PH-waarde in de gaten houden

In een zwembad of bubbelbad is de PH-waarde erg belangrijk. Deze moet namelijk een bepaalde waarde hebben om het water schoon en veilig te houden. Je kunt met bepaalde kits eenvoudig de PH-waarde meten. Als deze te hoog of te laag is kun je deze aanpassen met een speciaal middel. Zo zorg je ervoor dat de PH-waarde altijd in orde is.

 

Het chloorgehalte

Bij de meeste vormen van bubbelbad reiniging wordt er gebruik gemaakt van chloor in het water. Door het chloor gaan namelijk de meeste bacteriën dood en kunnen er geen nieuwe bacteriën ontstaan. Je kunt chloor toevoegen door middel van chloortabletten in een handige drijven. Het nadeel van chloor is dat je dit altijd moet blijven toevoegen. Het is daarom ook belangrijk om regelmatig het chloorgehalte in de gaten te houden.

 

Een andere vorm van spa reiniging: een zoutwatersysteem

Heb je geen zin om telkens chloor toe te moeten voegen? Of vind je chloor een te sterk middel? Dan kun je het beste kiezen voor een bubbelbad reiniging met zout. Hiervoor moet je wel een bubbelbad met een zoutwatersysteem hebben. Deze vorm van spa reiniging is in veel opzichten veel gemakkelijker. Je hoeft namelijk maar een keer zout te voegen aan het water. Hierbij is het wel belangrijk om het zoutgehalte te meten en in de gaten te houden. Bij een zoutwatersysteem hoef je dus niet telkens chloor toe te voegen na ieder gebruik. Ook is zout een mildere vorm van spa reiniging.

 

Een handige set met alle benodigdheden

Ben je toe aan een goede bubbelbad reiniging? Dan is het belangrijk om de juiste producten aan te schaffen. Je kunt dan bijvoorbeeld een handige set bestellen waar alle producten inzitten die je nodig hebt. Hiermee bespaar je veel geld en heb je meteen de belangrijkste producten in huis. Door een grondige bubbelbad reiniging kun je het hele jaar blijven genieten van jouw bad!

faq Faq

Häufig gestellte Fragen

Wer ist Out at Home?
Out at Home ist ein durch und durch belgisches Unternehmen mit fast 100.000 Kunden. Wir haben 15 Jahre Erfahrung im Online-Verkauf von u.a. Aufstellpools und Spas.

Wie lange ist die Lieferzeit?
Wenn die Bestellung an einem Werktag vor 15 Uhr mittags aufgegeben wird, wird sie oft noch am selben Tag versandt. Wenn viel los ist, kann es etwas länger dauern.

Kann ich eine Bestellung zurückgeben?

Bitte melden Sie eine Rücksendung innerhalb von 30 Tagen auf  unserer Retourenseite an. Es ist wichtig, dass das Produkt unbeschädigt und in seinem ursprünglichen Zustand zurückgegeben wird, damit wir jemand anderen damit glücklich machen können.

Alle häufig gestellten Fragen lesen

blog Blogposts

Inspiration

5 Gründe warum ein eigenes Spa ein Muss ist
Heiße Bäder werden schon seit der Römerzeit zur Entspannung eingesetzt. Sie benutzten es auch, um steife oder verspannte Muskeln zu lockern. Heute ist ein Spa beliebter denn je! Das heiße Wasser wird sogar als Entspannungstherapie eingesetzt. Ein eigenes Spa hat noch viele weitere Vorteile. Entdecken Sie hier die 5 Gründe!

Mehr über diesen Blogbeitrag lesen